economie

Beurzen Azië zetten stap voorwaarts

22 november 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Japan is dinsdag weer met winst de handel uitgegaan. Ook elders in het Verre Oosten was het beeld positief. In Tokio stond de handel korte tijd onder druk door een aardbeving voor de oostkust van het land. Met het intrekken van de tsunamiwaarschuwing keerde ook de rust op de beursvloer terug.

De Nikkei-index sloot met een winst van 0,3 procent op 18.162,94 punten. De duurdere yen drukte de koersen van met name automakers, zo gingen bedrijven als Toyota, Mazda, Mitsubishi en Nissan tot 2,2 procent omlaag. Grondstofbedrijven gingen juist over een breed front vooruit, geholpen door de verdere stijging van de olieprijzen.

De Kospi in Seoul won 1 procent terwijl de All Ordinaries in Sydney 1,1 procent aandikte. De Hang Seng in Hongkong stond tussentijds 1,3 procent hoger. De beurs in Shanghai noteerde 0,7 procent in het groen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.