economie

Beursweek begint positief

21 november 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is maandag hoger aan de nieuwe handelsweek begonnen. Ook de andere graadmeters in Europa toonden plussen. Een stijging van de olieprijs steunde het sentiment. Het kwartaalcijferseizoen van bedrijven is inmiddels weer grotendeels afgelopen.

De AEX-index in Amsterdam stond kort na de openingsbel 0,5 procent hoger op 452,88 punten. De MidKap steeg 0,3 procent tot 650,21 punten. De indices in Frankfurt, Londen en Parijs wonnen tot 0,6 procent.

Bij de hoofdfondsen ging Randstad aan kop met een plus van 1,6 procent, na een adviesverhoging door HSBC. OCI won bij de middelgrote fondsen 4,5 procent en was daarmee lijstaanvoerder. De kunstmest- en chemicaliënproducent verwacht de komende twee jaar 100 miljoen dollar aan kosten te kunnen besparen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.