Banenkrimp in zorg gekeerd

04 november 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Na jaren van banenverlies is er weer meer werk in de zorg. Omdat er steeds meer van zorgverleners wordt gevraagd is er vooral middel- en hoger opgeleid personeel nodig.

De arbeidsmarkt in de zorg groeit dit jaar met 35.000 tot 126.000 werknemers, schrijven minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn aan de Tweede Kamer. Vooral de eerstelijnszorg en de spoedeisende zorg zijn voor de groeiende vraag naar personeel verantwoordelijk. De afgelopen jaren gingen juist tienduizenden banen verloren.

Omdat er laaggeschoold personeel overschiet en er juist een tekort dreigt aan hoger geschoolde werknemers, dringen de bewindslieden aan op om- en bijscholing. Tienduizenden werknemers uit de zorg zouden daarin al zijn geslaagd.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.