economie

‘Airbnb wil Chinese concurrent kopen’

23 november 2016Leestijd: 1 minuut

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) – Woningverhuursite Airbnb is in vergaande gesprekken om zijn Chinese rivaal Xiaozhu.com over te nemen. Het in San Francisco gevestigde en bij westerse reizigers populaire Airbnb wil met de overname meer voet aan de grond krijgen in de snel groeiende Chinese markt. Dat melden ingewijden woensdag.

Xiaozhu.com en vooral het eveneens Chinese Tujia.com zijn een stuk groter dan Airbnb in China. Het bestand van Xiaozhu.com telt 100.000 overnachtingsadressen in het land tegenover de 75.000 van Airbnb. Tujia.com beheert 450.000 slaapplekken in ongeveer 1350 steden en dorpen, waarvan ongeveer een kwart in China.

Airbnb zou met de overname een dure slag om marktaandeel willen voorkomen. Taxi-app Uber gaf in China 1 miljard dollar uit om te groeien, alvorens zijn Chinese tak uiteindelijk maar te verkopen aan concurrent Didi Chuxing.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.