economie

T-Mobile maakt muziek streamen ‘gratis’

10 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Een groot deel van de klanten van T-Mobile kan vanaf dinsdag onbeperkt muziek streamen. Dat betekent dat muziek luisteren via Spotify, Deezer, Nederland.FM, Hits NL, Tidal en Napster niet ten koste gaat van de internetbundel.

Het is voor het eerst dat een provider alle aanbieders van muziekstreaming die zich aanmelden ondersteunt. Eerder bood KPN wel al een dienst aan waarbij alleen Spotify niet uit de bundel ging. KPN stopte daarmee omdat het in Nederland in strijd is met de wet. T-Mobile wijst er echter op dat het sinds augustus volgens Europese regels wél mag.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat kijken of dat echt zo is, liet een woordvoerder weten. Uitgangspunt van de Nederlandse wetgeving, waar de Eerste Kamer zich dinsdag over buigt, is dat al het internetverkeer gelijk moet worden behandeld. In de Europese richtlijnen staat alleen dat gelijke diensten gelijk moeten worden behandeld.

Onbeperkt

T-Mobile wil het onbeperkt streamen toevoegen aan bestaande en nieuwe abonnementen met minimaal 6 gigabyte data. Volgens een woordvoerder heeft ongeveer de helft van de huidige klanten zo’n abonnement. Zakelijke abonnementen worden uitgesloten.

T-Mobile biedt ook een abonnement aan waarin alle data onbeperkt is. Eerder kreeg het bedrijf kritiek op dat Oneindig Online-abonnement, omdat het gebruik door allerlei voorwaarden niet écht onbeperkt is. De provider paste daarop zijn voorwaarden aan, waardoor gebruikers maximaal 5 gigabyte per dag mogen gebruiken, maar wel onbeperkt gratis data mogen bijbestellen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.