economie

Samsung trekt stekker uit Note 7

11 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

SEOUL (ANP/RTR) – Samsung trekt de stekker uit de Galaxy Note 7. Dat maakte het Zuid-Koreaanse bedrijf dinsdag bekend nadat Samsung eerder al meldde de productie van het toestel om veiligheidsredenen voorlopig te staken.

Kort na de lancering van de Note 7 doken in een aantal landen verhalen op van spontaan ontbrandende of exploderende exemplaren. Meerdere mensen raakten gewond. Samsung besloot miljoenen toestellen om te ruilen. Inmiddels wordt in verschillende media melding gemaakt van zeven omgeruilde toestellen die ook in brand vlogen.

Eerder op dinsdag werd al gemeld dat de verkoop van het apparaat was gestopt. In Nederland was de lancering van de telefoon al uitgesteld vanwege het lopende onderzoek naar nieuwe problemen met het toestel. Die verkoopstop blijkt dus nu definitief.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.