economie

Samsung legt verkoop Note 7 wereldwijd stil

11 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

SEOUL (ANP) – Samsung heeft de verkoop van de mogelijk brandgevaarlijke Samsung Galaxy Note 7 wereldwijd stopgezet. Dat maakte de Zuid-Koreaanse elektronicagigant dinsdag bekend.

In Nederland was de lancering van de telefoon al uitgesteld vanwege het lopende onderzoek naar nieuwe problemen met het toestel. Kort na de lancering van de Note 7 doken in een aantal landen verhalen op van spontaan ontbrandende of exploderende exemplaren. Meerdere mensen raakten gewond. Samsung besloot miljoenen toestellen om te ruilen. Inmiddels wordt in verschillende media melding gemaakt van zeven omgeruilde toestellen die ook in brand vlogen.

Samsung adviseert mensen die in het bezit zijn van de Note 7 om het toestel niet meer te gebruiken en uit te zetten zolang het onderzoek loopt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.