economie

Lagere koersen op beurzen Azië

13 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De beurzen in Azië gingen donderdag omlaag. De handel in het Verre Oosten ondervond tegenwind van tegenvallende cijfers over de Chinese handel waardoor de zorgen bij beleggers over de afkoelende economie van China en de zwakke wereldhandel werden aangewakkerd.

Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de export van het land in september met 10 procent is gedaald, de sterkste afname in zeven maanden. De uitvoer naar de Europese Unie en de Verenigde Staten ging flink omlaag. Ook de import van China nam af, wat wijst op een zwakkere binnenlandse economie.

In Tokio eindigde de Nikkei-index 0,4 procent lager op 16.774,24 punten. De Japanse staalbedrijven stonden bij de verliezers. Kobe Steel daalde 3,3 procent en Nippon Steel & Sumitomo Metal noteerde 1,3 procent in het rood.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.