economie

‘Chinese biedingen op afvalverwerker Attero’

12 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Drie Chinese bedrijven hebben een bod uitgebracht op de Nederlandse afvalverwerker Attero. Het gaat om China Gezhouba Group, Beijing Enterprises en het staatsbedrijf China Energy Conservation & Environmental Protection Group (CECEP). Dat meldt persbureau Bloomberg woensdag op basis van ingewijden.

Attero wordt gewaardeerd op 800 miljoen tot een miljard euro. Het bedrijf is eigendom van investeringsmaatschappij Waterland. Die nam het bedrijf ruim twee jaar geleden voor 170 miljoen euro over van een groep gemeenten en provincies, nadat het buiten de verkoop van Essent aan het Duitse RWE was gehouden en eerdere pogingen tot een aparte verkoop waren mislukt.

Bedrijven als Attero die duurzame energie opwekken zijn in trek vanwege de zoektocht van landen naar alternatieven voor fossiele brandstoffen. Met name Chinese bedrijven zijn erg actief op zoek.

Attero verwerkt jaarlijks zo’n 3,3 miljoen ton afval, dat onder meer gebruikt wordt om elektriciteit op te wekken. Er werken ongeveer achthonderd mensen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.