economie

Cabinepersoneel KLM houdt stiptheidsacties

11 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – FNV roept het cabinepersoneel van KLM op vanaf woensdag de regeltjes stipt na te leven. De vakbond verzet zich daarmee tegen het besluit van de luchtvaartmaatschappij om vanaf eind deze maand op sommige lange vluchten met een steward of stewardess minder de lucht in te gaan.

FNV wil dat KLM die kostenbesparende maatregel van tafel haalt, maar daar heeft het bedrijf geen gehoor aan gegeven. Daarom volgen nu acties. Die zullen steeds harder worden zolang KLM voet bij stuk houdt. ,,Actievoeren helpt alleen als KLM er last van heeft”, stelt de vakbond. ,,Daar zullen we voor gaan zorgen.”

Als de cabinebemanning voorafgaand aan de vlucht strikt alle voorschriften volgt, kost dat volgens FNV mogelijk meer tijd dan KLM ervoor beschikbaar stelt. Daardoor kan het zijn dat sommige vluchten niet op tijd kunnen vertrekken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.