Ondernemers willen groener kabinetsbeleid

19 september 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Nederlandse middelgrote en kleine bedrijven (mkb) willen dat de overheid meer werk maakt van verduurzaming en vergroening van de economie. De ambities van het kabinet op dat vlak gaan ondernemers niet ver genoeg, zo blijkt maandag uit een onderzoek van accountants- en adviesfirma KPMG.

Zo zou de overheid de werkelijke kosten van CO2-uitstoot kunnen gaan beprijzen. Het schrappen van subsidies die nu worden verstrekt aan zowel duurzame als niet-duurzame energie zou de overheid daarbij een flinke besparing kunnen opleveren.

Daarnaast zouden groene investeringen meer moeten worden beloond met belastingvoordeeltjes. Daarmee zouden tegelijk nieuwe investeringsmogelijkheden worden gecreëerd voor bijvoorbeeld Nederlandse pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.