economie

Winkeliers verliezen kort geding tegen PostNL

17 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Winkeliers die een afhaalpunt van PostNL huisvesten hebben hun kort geding tegen het postbedrijf woensdag verloren. De winkeliers zijn boos over de tariefsverlaging die PostNL ze heeft opgelegd, maar konden volgens de rechter onvoldoende bewijzen hoe sterk hun omzet daalt door de lagere tarieven.

Volgens branchevereniging VVP kost de tariefsverlaging 9000 euro per winkel per jaar en komen veel winkeliers hierdoor in de problemen. De rechter vond echter dat het bewijs voor een faillissementsrisico ontbrak, onder meer doordat de inkomsten uit de diensten voor PostNL slechts een deel van de omzet van de winkels vormen. Verder wees de rechter erop dat 99 procent van de postwinkeliers het nieuwe vergoedingenmodel heeft geaccepteerd.

Om vast te stellen welke partij gelijk heeft, is volgens de rechter meer onderzoek nodig. Daarvoor is in de kortgedingprocedure geen plaats.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.