economie

Wall Street opent met kleine verliezen

25 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verlies aan de handelsdag begonnen. Meerdere winkelbedrijven openden de boeken. Verder stond farmaceut Mylan in de belangstelling omdat het de prijs van een van zijn medicijnen verlaagde. Daarmee zwichtte het concern voor de forse kritiek op recente prijsstijgingen.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 18.460 punten. De brede S&P 500 koerste 0,2 procent in de min op 2172 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ving de sessie aan met een verlies van 0,2 procent tot 5206 punten.

Mylan won in de openingsminuten ruim 4 procent aan beurswaarde. De farmaceut kwam patiënten tegemoet die kritiek hadden op de prijsverhogingen van een adrenalineprikpen. Zelfs de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton sprak zich deze week uit over de prijs van de EpiPen, die wordt gebruikt bij gevaarlijke allergische reacties. Het aandeel ging door de kritiek de afgelopen dagen flink omlaag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.