economie

Vlakke opening verwacht op Wall Street

18 augustus 2016Leestijd: 2 minuten

NEW YORK (AFN) – De beurshandel in New York opent donderdag naar verwachting zonder opvallende koersuitslagen. Beleggers op Wall Street kauwen nog na op de notulen van de rentevergadering van de Federal Reserve in juli, die woensdag naar buiten kwamen. Verder is er aandacht voor wat macro-economische cijfers en resultaten van Cisco Systems en Wal-Mart.

Uit de notulen van de Fed bleek dat bestuurders vorige maand verdeeld waren over het al dan niet snel verhogen van de rente. De markt lijkt inmiddels uit te sluiten dat de Fed al in september met een renteverhoging zal komen. Twee Fed-beleidsmakers houden donderdag een speech.

Voorbeurs werd gemeld dat het aantal uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten vorige week met 4000 is gedaald naar 262.000. Verder werd bekend dat de industriële bedrijvigheid rond Philadelphia in augustus licht is gegroeid. Kort na opening komt nog een indicator voor de Amerikaanse economie.

Wal-Mart

De producent van netwerkapparatuur Cisco Systems maakte woensdag nabeurs bekend wereldwijd 5500 banen te gaan schrappen, ofwel 7 procent van het personeelsbestand. Volgens Cisco is dat nodig om de kosten in de hand te houden. Ook werden kwartaalresultaten gepubliceerd.

Supermarktconcern Wal-Mart gaf aan positiever te zijn geworden over de winst voor het gehele jaar, na een goed tweede kwartaal. Het bedrijf zag de verkopen in Amerikaanse winkels die minstens een jaar open zijn sterker stijgen dan analisten hadden verwacht.

Twitter staat in het rood voorbeurs, na een adviesverlaging door Evercore.

Dow Jones

Verder was er wat overnamenieuws in de financiële sector. Financieel dienstverlener United Bankshares neemt voor 912 miljoen dollar branchegenoot Cardinal Financial over.

De beurzen in New York gingen woensdag licht omhoog. De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent in de plus op 18.573,94 punten. De S&P 500 steeg 0,2 procent naar 2182,22 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq sloot nagenoeg vlak op 5228,66 punten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.