economie

Salzgitter ontkent fusiegesprek Thyssenkrupp

18 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

ESSEN (ANP) – Het Duitse staalbedrijf Salzgitter ontkent dat wordt gesproken met de eveneens Duitse branchegenoot Thyssenkrupp over een fusie. Een bericht daarover van prijsnoterings- en informatiebureau voor de grondstoffenmarkt Platts is ongefundeerd, zo zegt een woordvoerder in een reactie.

De Duitse overheid zou volgens Platts achter de samensmelting van de twee Duitse bedrijven staan. Op die manier zou namelijk voorkomen worden dat buitenlandse gegadigden een vinger in de pap krijgen.

Een van die buitenlandse bedrijven is het Indiase Tata Steel, moederbedrijf van de hoogovens in IJmuiden. Thyssenkrupp zou ook nog met Tata in gesprek zijn, maar onzekerheid over de levensvatbaarheid van de Britse tak van die onderneming zit vorderingen vooralsnog in de weg.

ThyssenKrupp herhaalt in een reactie het eerdere standpunt dat consolidatie op de Europese staalmarkt logisch is vanwege de overcapaciteit, de zwakke vraag en grote export van goedkoop staal door China. De staalprijzen staan daardoor zwaar onder druk, waardoor staalproducenten in de kosten moeten snijden. Het bedrijf zegt dat met Tata en andere bedrijven wordt gesproken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.