economie

‘Pokémon Go al over hoogtepunt heen’

22 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De app Pokémon Go lijkt ruim een maand na de introductie al over zijn hoogtepunt heen. Dat stellen analisten van Axiom Capital Management, die zich baseren op data van Sensor Tower, SurveyMonkey, en Apptopia. Het aantal dagelijks actieve gebruikers van de app daalt, waarbij gamers per dag ook minder tijd aan het spel besteden. Ook wordt de app minder vaak gedownload.

Volgens de marktkenners halen vooral investeerders en bestuurders van techbedrijven opgelucht adem, omdat er gemiddeld weer meer tijd wordt besteedt aan apps als Facebook, Instagram, Twitter, Tinder en Snapchat. Sinds de lancering van Pokémon Go waren zij bezorgd dat de app zou zorgen voor een tanende aandacht voor andere populaire apps.

De dalende interesse in Pokémon Go zorgt voor hoofdbrekens bij techbedrijven die inzetten op zogeheten, virtual reality en augmented reality.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.