economie

Overslag in haven Amsterdam neemt af

22 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De overslag in de zeehaven van Amsterdam is afgelopen halfjaar met 7 procent gekrompen ten opzichte van een jaar eerder. Vooral de aanvoer van steenkool nam sterk af, meldde het Havenbedrijf Amsterdam maandag.

De haven van Amsterdam kreeg in totaal 39,5 miljoen ton goederen te verwerken. Daarvan kwam ruim 24 miljoen ton uit het buitenland, waarmee de import 10 procent kleiner was dan in de eerste helft van 2015. De export stabiliseerde nagenoeg, op 15,4 miljoen ton.

De zeehavens in het hele Noordzeekanaalgebied, waar ook IJmuiden, Beverwijk en Zaanstad bij horen, nam met 5 procent af naar 48,4 miljoen ton.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.