OPEC overlegt volgende maand in Algerije

08 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

WENEN (ANP) – De OPEC houdt volgende maand in Algerije een informele vergadering. Dat liet het oliekartel maandag weten.

In juni hield de OPEC een formele bijeenkomst, zonder tot overeenstemming te komen over een nieuw productieplafond om de olieprijs te stutten. In een verklaring meldde de OPEC maandag dat de recente daling van de olieprijzen naar verwachting tijdelijk is en dat voor de rest van dit jaar op een stijging van het prijsniveau wordt gerekend. ,,De OPEC volgt de ontwikkelingen nauwlettend en is in constant overleg met alle leden over manieren om de stabiliteit op de oliemarkt te herstellen”, gaf het kartel verder aan.

De Russische energieminister Alexander Novak verklaarde maandag dat zijn land, dat geen lid is van de OPEC, op dit moment geen noodzaak ziet tot nieuwe onderhandelingen over een productiebevriezing. Hij liet die optie voor de toekomst wel open. Grote olieproducenten waaronder OPEC-lid Saudi-Arabië en Rusland hielden in april tevergeefs overleg in Doha over een bevriezing van het productieniveau.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.