economie

Mogelijk meer hypotheek voor tweeverdieners

19 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Tweeverdieners kunnen vanaf volgend jaar mogelijk meer lenen voor de aankoop van een woning. Dit blijkt uit een voorstel van het ministerie van Financiën dat ter advies is voorgelegd aan hypotheekverstrekkers en adviseurs, zo meldde de Vereniging Eigen Huis (VEH) vrijdag.

Het voorstel maakt deel uit van de jaarlijkse aanpassingen van de regels die onder meer bepalen hoeveel geld kopers mogen lenen op basis van hun inkomen. Volgens VEH kunnen de voorgestelde aanpassingen mogelijk gunstig uitpakken voor tweeverdieners.

Zo zou het tweede inkomen vanaf 2017 voor 60 procent kunnen meetellen bij de hypotheekaanvraag. Nu wordt nog met de helft van het tweede inkomen gerekend.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.