economie

Leveranciersconflict VW treft zes fabrieken

22 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

WOLFSBURG (ANP) – Het conflict dat Volkswagen (VW) uitvecht met een van zijn toeleveranciers raakt de komende week de productie in zes Duitse fabrieken van de automaker. De productie van de modellen Golf en Passat valt stil, terwijl ook het werk aan onder meer chassis- en motoronderdelen wordt getroffen.

Ongeveer 27.700 werknemers krijgen last van de maatregelen die worden getroffen om het gebrek aan onderdelen op te vangen, meldde VW maandag. Dit komt onder meer omdat hun werktijden worden ingekort.

De problemen bij VW zijn ontstaan door een betalingsconflict met Prevent Group, dat eigenaar is van twee bedrijven die materiaal voor stoelen en onderdelen van versnellingsbakken leveren. Die staakten vorige week hun leveringen aan VW. Het conflict raakte vorige week al de productie in vier Duitse fabrieken van VW. Analisten schatten dat de ruzie het concern 50 tot 100 miljoen euro per week kan kosten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.