economie

Kobe Bryant wordt durfinvesteerder

22 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

LOS ANGELES (ANP) – Voormalig basketballer Kobe Bryant, die onlangs een glanzende carrière afsloot, wordt durfinvesteerder. De Amerikaan lanceert samen met ondernemer en belegger Jeff Stibel de firma Bryant Stibel, aldus zakenkrant The Wall Street Journal maandag.

Bryant Stibel, met 100 miljoen dollar in kas, investeert onder meer in technologie-, data- en mediabedrijven. De twee investeerden sinds 2013 al in zo’n 15 ondernemingen, waaronder sportmediawebsite The Players Tribune en videospelletjesdesigner Scopely, maar hebben hun samenwerking pas sinds het basketbalpensioen van Bryant geformaliseerd.

Bryant zette op 14 april, na twintig jaar en vijf kampioenschappen, een punt achter zijn loopbaan. De tweevoudig olympisch kampioen, die de bijnaam ‘Black Mamba’ had, leidde Los Angeles Lakers in zijn laatste wedstrijd met liefst zestig punten langs Utah Jazz.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.