economie

KLM vliegt weer naar Iran

23 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTELVEEN (ANP) – KLM start vanaf 30 oktober een lijndienst naar de Iraanse hoofdstad Teheran. Dat bevestigde de luchtvaartmaatschappij dinsdagavond na berichtgeving door Luchtvaartnieuws.

KLM gaat vanaf eind oktober viermaal per week met een Boeing 777-200 op en neer naar Teheran. Eerder dit jaar liet de luchtvaartmaatschappij al weten de mogelijkheden voor een terugkeer naar Iran te bestuderen, omdat de economische sancties tegen dat land zijn opgeheven. Andere luchtvaartmaatschappijen besloten in dat kader afgelopen maanden ook om weer of vaker naar Iran te gaan vliegen.

KLM vloog van juli 1991 tot en met april 2013 ook op Teheran. Zustermaatschappij Air France heropende in april dit jaar al de lijn Parijs-Teheran.

Inclusief de nieuwe lijn biedt KLM wekelijks 37 vluchten naar negen bestemmingen in het Midden-Oosten. Teheran is de veertiende nieuwe bestemming van KLM in 2016.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.