economie

Cubaanse deal voor AT&T

22 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

HAVANA (ANP) – Het Amerikaanse telecomconcern AT&T heeft een overeenkomst gesloten met de Cubaanse staatstelecomprovidor Etecsa over het aanbieden van roamingdiensten in het land. Daardoor kunnen AT&T-klanten vanuit Cuba direct naar de VS bellen.

De prijs en de datum waarop de dienst operationeel wordt, zal later worden aangekondigd. Eerder moesten gesprekken tussen de VS en Cuba worden omgeleid via andere landen, waarbij de kosten opliepen en de verbinding vaak te wensen overliet.

Sinds maart zou AT&T al in gesprek zijn met het Cubaanse staatsbedrijf. Met de overeenkomst volgt AT&T het voorbeeld van branchegenoten als Sprint, Verizon en T-Mobile US die eerder dit jaar al een deal sloten met Etecsa. Die overeenkomsten volgden op de versoepeling van de Amerikaanse sancties tegen Cuba.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.