economie

ASR opvallende stijger op rood Damrak

24 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn de handelssessie woensdag met verlies begonnen. In Amsterdam was verzekeraar ASR een opvallende stijger na de publicatie van de kwartaalresultaten. Ook Van Lanschot wist om die reden de aandacht op zich gericht.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de openingsbel 0,7 procent lager op 449,03 punten. De MidKap koerste 0,3 procent in het rood op 645,95 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs leverden 0,6 tot 0,8 procent in.

ASR zag zijn beurswaarde ruim 3 procent stijgen. De verzekeraar wist zijn operationele winst afgelopen halfjaar op te voeren, ondanks stevige claims vanwege de hagelstormen die het zuiden van Nederland in juni troffen. Ook versterkte ASR zijn kapitaalbuffers.

Van Lanschot hield zijn winst in de eerste jaarhelft praktisch gelijk aan een jaar eerder. Wel groeide het beheerd vermogen van de bank. Beleggers zetten het aandeel 0,6 procent hoger.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.