economie

Ahold uitblinker in lagere AEX

25 augustus 2016Leestijd: 2 minuten

AMSTERDAM (ANP) – Het aandeel Ahold was donderdag de enige stijger in een verder roodgekleurde AEX-index. Beleggers op Beursplein 5 verwerkten de kwartaalcijfers van het supermarktconcern. Ze zijn verder in afwachting van de speech van Fed-president Janet Yellen, vrijdag op de topconferentie van centrale bankiers in Jackson Hole.

De AEX-index stond in het eerste handelsuur 0,7 procent lager op 449,02 punten. De MidKap zakte 0,6 procent tot 645,77 punten. De indices in Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 1,1 procent.

Ahold steeg 1,6 procent. Het supermarktconcern wist afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet te behalen dan een jaar eerder. De resultaten verbeterden daarbij in alle markten waar het onlangs met het Belgische Delhaize gefuseerde supermarktconcern actief is. Verzekeraar Aegon was de scherpste daler met een min van 2,7 procent. Analisten van UBS zijn het aandeel gaan volgen met een verkoop-advies.

Intertrust

Bij de middelgrote fondsen ging financieel dienstverlener Intertrust aan kop. Het aandeel steeg meer dan 2 procent. Intertrust verwacht geen negatieve gevolgen te ondervinden van het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie en zag de omzet in de eerste helft van het jaar groeien.

Bij de kleinere bedrijven kelderde effectendienstverlener Kas Bank bijna 9 procent. Kas Bank zag de winst in de eerste helft van het jaar verdampen en schrapte het interim-dividend. Kas Bank heeft veel last van moeilijke marktomstandigheden door onder meer de lage rente.

Basic-Fit

Sportschoolketen Basic-Fit (min 0,2 procent), investeerder Kardan (min 14,6 procent) en funderingsbouwer Sif (plus 0,2 procent) openden ook de boeken.

Een opvallende verliezer was verder Ajax, de enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland. Ajax wist zich woensdagavond niet te plaatsen voor de lucratieve Champions League en zakte 2,8 procent.

Euro

In Frankfurt viel RTL op. Het mediabedrijf verhoogde zijn winstverwachting bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Het aandeel daalde desondanks 2,5 procent in waarde.

De euro werd voor 1,1275 dollar verhandeld, tegen 1,1252 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 46,83 dollar. Brent stond vlak op 49,02 dollar per vat.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.