economie

AEX rustig uit de startblokken

22 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag vrijwel vlak geopend. Beleggers moeten het doen zonder groot richtinggevend nieuws. Later deze week komt de laatste stroom bedrijven nog met kwartaalcijfers.

De AEX-index opende vlak op 448,72 punten. De MidKap noteerde 0,1 procent lager op 641,51 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs stegen tot 0,2 procent, Londen leverde 0,1 procent in.

Beleggers kijken naast de bedrijfscijfers die nog komen uit naar vrijdag, wanneer president Janet Yellen van de Federal Reserve de jaarlijkse topconferentie van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole toespreekt. Mogelijk wordt daar meer duidelijk over de timing van een nieuwe renteverhoging in de Verenigde Staten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.