ZLTO hekelt verzekeraars in hageldossier

20 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN BOSCH (ANP) – Volgens landbouworganisatie ZLTO zijn er bijna een maand na de ijsstorm van 23 juni nog altijd verzekeraars die getroffen boeren geen schade uitkeren. Onder meer Achmea en Aegon zouden klanten in de kou laten staan.

Bij een groot aantal van de leden van ZLTO is als gevolg van de ijsstorm schade ontstaan aan daken van stallen en glasopstanden. Daarbij zijn veel leden in de intensieve veeteelt wel verzekerd voor stormschade maar niet voor hagelschade. ,,Vaak op advies van de verzekeringsmaatschappij”, legt ZLTO-voorzitter Hans Huijbers uit. ,,Ook zouden ondernemers niet hebben geweten dat een ijsstorm niet wordt gedekt.”

Na overleg met verschillende verzekeraars is door een aantal van hen inmiddels besloten om de schade in die gevallen waar sprake is geweest van een ijsstorm, te dekken op grond van de stormschadeverzekering. Grote verzekeraars als Aegon en Achmea keren volgens ZLTO echter nog niet uit.

Aegon gaf aan donderdagochtend pas inhoudelijk op de kwestie te kunnen reageren. Achmea was woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar.