Wall Street viert Onafhankelijkheidsdag

04 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De aandelenmarkten in New York zijn maandag gesloten voor Onafhankelijkheidsdag. Fourth of July is een nationale feestdag in de Verenigde Staten, waarop de aanname van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776 wordt gevierd.

Wall Street verwerkt deze week onder meer de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve woensdag en vrijdag het belangrijke banenrapport uit de VS. Volgende week maandag wordt het kwartaalcijferseizoen in de VS geopend door aluminiumconcern Alcoa.

De beurzen in New York sloten vrijdag voor de vierde dag op rij in de plus, al waren de winsten een stuk bescheidener dan in de voorgaande handelsdagen. Beleggers bleven goedgemutst mede dankzij sterke cijfers over de Amerikaanse industrie. De verliezen door de brexit zijn bijna weer goedgemaakt. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 17.949,37 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 2102,95 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,4 procent tot 4862,57 punten

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.