Wall Street steviger in het groen

06 juli 2016Leestijd: 2 minuten

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York stonden woensdag op winst. Verliezen uit de ochtendhandel werden weggewerkt, maar zorgen over onder meer de brexit bleven voelbaar. In Europa en Azië gingen de markten eerder op de dag nog stevig omlaag.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 21.20 uur (Nederlandse tijd) 0,4 procent hoger op 17.909 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 2097 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq stond 0,7 procent hoger op 4854 punten.

Beleggers konden de notulen van de junivergadering van de Federal Reserve uitpluizen op aanwijzingen voor een volgende rentestap. Daaruit kwam naar voren dat het bestuur van de Amerikaanse koepel van centrale banken verdeeld is. Voor de Fed-vergadering in de aanloop naar het Britse brexit-referendum werd nog alom gedacht dat een volgende renteverhoging aanstaande was in de zomer. In de notulen wordt nu met geen woord gerept over de timing van een volgende stap. Kenners rekenen nu door de bank genomen zelfs niet op een verhoging voor 2018.

American Airlines

Bij de bedrijven waren American Airlines en United Continental opvallende dalers. De luchtvaartmaatschappijen leverden tot 2,8 procent in na een afwaardering door Credit Suisse. Aanbieder van internettelevisie Netflix verloor 3,9 procent na een afwaardering door Jefferies.

Aandelen van airco- en verwarmingmaker Nortek waren flink in trek. Het bedrijf steeg 39 procent in waarde, nadat bekend werd dat het Britse Melrose Industries er 1,4 miljard dollar voor over heeft. Melrose steeg eerder op de dag ook al flink.

Euro

De olieprijzen veerden op na flinke dalingen een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie ging 1,5 procent omhoog tot 47,28 dollar en Brentolie steeg 1,4 procent tot 48,61 dollar per vat.

De euro was 1,1108 dollar waard, tegen 1,1083 dollar bij het Europese slot.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.