Wall Street opent met winst

12 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn dinsdag hoger geopend, nadat de brede S&P 500 op maandag al naar een nieuw recordniveau steeg. Beleggers op Wall Street blijven goedgemutst, onder meer dankzij beter dan verwachte resultaten die aluminiumconcern Alcoa na het slot naar buiten bracht.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,6 procent hoger op 18.334 punten. De S&P 500 steeg eveneens 0,6 procent, naar 2150 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,7 procent bij 5024 punten.

Alcoa trapte het cijferseizoen op Wall Street af. De omzet en de winst van het concern, dat ook auto- en vliegtuigonderdelen maakt, daalden. Ze overtroffen echter de verwachtingen die analisten gemiddeld hadden. Het aandeel Alcoa noteerde 5,6 procent in de plus. Later in de week komen nog cijfers van onder meer JPMorgan Chase, Delta Air Lines, Wells Fargo en Citigroup.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.