Wall Street opent licht in het groen

13 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine winsten geopend. Daarmee werd voorzichtig voortgeborduurd op de recente opmars, die de Dow Jones en S&P 500 de afgelopen dagen naar nieuwe recordhoogtes heeft gestuwd.

De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen stond vlak na de opening 0,1 procent in de plus op 18.370 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg eveneens 0,1 procent, naar 2154 punten. Ook technologiegraadmeter Nasdaq stond 0,1 procent boven de slotstand van dinsdag, op 5028 punten.

De handel op Wall Street heeft de afgelopen dagen profijt gehad van de verwachting van meer steunmaatregelen door centrale banken buiten de VS en een beter dan verwacht cijfer over de Amerikaanse banenmarkt. Ook meevallende kwartaalresultaten van aluminiumconcern Alcoa gaven het sentiment een duwtje in de rug.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.