Wall Street opent hoger na banenrapport

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst geopend. Beleggers reageren enthousiast op de sterke groei van de werkgelegenheid in de VS, die voorbeurs werd gemeld.

De Dow-Jonesindex stond vlak na de opening 0,7 procent in de plus op 18.020 punten. De brede S&P 500 steeg ook 0,7 procent, naar 2112 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,6 procent omhoog naar 4904 punten.

Volgens een eerste schatting werden vorige maand 287.000 nieuwe banen gecreëerd in de Amerikaanse economie. Dat waren er veel meer dan verwacht. Bovendien was de groei veel sterker dan in mei, toen slechts 11.000 nieuwe arbeidsplaatsen werden geturfd.

De sterke banengroei brengt een nieuwe verhoging van de Amerikaanse rente mogelijk dichterbij. De dollar sterkte door dat vooruitzicht aan ten opzichte van de euro. Tegelijkertijd zette de verwachting van een hogere rente de aandelenkoersen van banken duidelijk in de plus. Goldman Sachs en JPMorgna voerden de Dow Jones aan met winsten van 1 tot 2 procent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.