Wall Street in de plus

07 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn donderdag licht hoger geopend. Beleggers verwerken onder meer positieve banencijfers van salarisstrookverwerker ADP en kijken uit naar de banencijfers van vrijdag. Daardoor verschuift het brexit-sentiment even naar de achtergrond. Ook gaf de stijgende olieprijs de koersen een duwtje.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,2 procent hoger op 17.949 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 2105 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq stond 0,4 procent hoger op 4876 punten.

PepsiCo stond in de eerste handelsminuten 2 procent hoger. De frisdrank-, chips- en muesliproducent wist zijn verkopen afgelopen kwartaal in de Verenigde Staten op te voeren en is positiever geworden over de resultaten die dit jaar kunnen worden behaald.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.