VW-topman: compensatie ligt anders in Europa

03 juli 2016Leestijd: 1 minuut

WOLFSBURG (ANP) – Europese bezitters van Volkswagens met sjoemelsoftware hoeven niet te rekenen op dezelfde compensatie die de fabrikant in de Verenigde Staten hanteert. Dat benadrukte topman Matthias Müller in een interview in de Duitse krant Die Welt am Sonntag.

Müller herhaalde dat de juridische situatie in Europa niet vergelijkbaar is. Doordat in de VS strengere normen gelden is het daar duurder om auto’s achteraf met een reparatie alsnog binnen de normen te krijgen. ,,Daarnaast is deelname aan een terugroepactie in de VS vrijwillig in tegenstelling tot bijvoorbeeld in Duitsland.”

Bovendien kan Volkswagen het niet betalen om de dure Amerikaanse regeling ook in Europa te hanteren, zei Müller. ,,Volkswagen is een gezond bedrijf, maar je hoeft geen wiskundige te zijn om te zien dat zo’n vergoeding ook voor Volkswagen te hoog zou zijn.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.