Verliezen voor beurzen New York

05 juli 2016Leestijd: 2 minuten

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag verliezen zien. Wall Street volgt daarmee de Europese en Aziatische markten omlaag. Beleggers zijn bezorgd over de wereldeconomie en de gevolgen van de brexit. De Amerikaanse beurzen bleven maandag gesloten vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag.

De Dow-Jonesindex noteerde richting het slot van de handel 0,7 procent lager op 17.825 punten. De brede S&P 500 daalde 0,8 procent tot 2085 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,1 procent tot 4811 punten.

Net als in Europa had de financiële sector op Wall Street het moeilijk. Banken als Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo en Citigroup gingen over een breed front omlaag met verliezen die opliepen tot 3,5 procent. Verzekeraar American International Group (AIG) moest 3,2 procent prijsgeven.

Tesla

Ook de oliegerelateerde bedrijven hadden het lastig door de sterk dalende olieprijzen. Zo verloren de oliemaatschappijen Chevron, ExxonMobil en ConocoPhillips tot 4,2 procent. Oliedienstverleners Baker Hughes, Schlumberger en Halliburton leverden tot 5,1 procent aan waarde in. De prijs van een vat Amerikaanse olie ging 4,6 procent omlaag tot 46,74 dollar en Brentolie daalde 4,1 procent tot 48,06 dollar per vat.

Tesla Motors stond 1,6 procent in het rood. De fabrikant van elektrische auto’s gaf maandag aan dat de productie in het tweede kwartaal lager was dan eerder werd voorspeld.

Harley-Davidson duikelde 12 procent omlaag. Vrijdag steeg de motorfietsenfabrikant nog sterk in waarde door geruchten over een overname van het bedrijf. Nu zijn beleggers duidelijk sceptischer geworden over die speculaties. Autoconcerns General Motors (GM) en Ford Motor zakten tot 3 procent.

Euro

Frisdrankfabrikanten Coca-Cola en PepsiCo wisten zich aan het negatieve sentiment te onttrekken met koerswinsten tot 0,8 procent. De producent van consumentengoederen Procter & Gamble won 0,9 procent.

De euro was 1,1069 dollar waard, tegen 1,1093 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.