Verkoop occasions op hoogste niveau in 9 jaar

04 juli 2016Leestijd: 1 minuut

HEERHUGOWAARD (ANP) – De verkoop van tweedehands auto’s is vorige maand uitgekomen op het hoogste niveau in negen jaar. In totaal wisselden 177.768 occasions van eigenaar. Dat blijkt maandag uit cijfers van brancheorganisatie Bovag.

De stijging komt deels doordat autohandelaren steeds vaker auto’s importeren uit het buitenland. In eigen land zijn niet genoeg jonge en compacte benzineauto’s beschikbaar om aan de vraag te voldoen.

De verkopen in de eerste helft van het jaar stegen met 5,5 procent naar 989.919 en kwamen daarmee op het hoogste peil in tien jaar. Zo’n 60 procent van de verkopen komen op het conto van autohandelaren, de overige 40 procent betreft verkopen door particulieren onderling. In 2012 waren bij 45 procent van de verkopen nog alleen particulieren betrokken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.