Verkoop nieuwe motoren trekt verder aan

07 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De verkoop van nieuwe motorfietsen zit in de lift. In de eerste helft van dit jaar werden er 8162 motoren verkocht, een stijging van 12,5 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en databureau RDC, die donderdag zijn gepubliceerd.

Het gaat om het hoogste aantal sinds de eerste helft van 2010, toen er 8.260 motorfietsen de showrooms verlieten. ,,De verkoop van nieuwe motorfietsen neemt toe nu de economische omstandigheden in Nederland weer gunstig zijn en motorrijders na vele jaren weer overgaan tot vervanging. Hoewel de motor primair een luxe- en hobbyproduct is, is in de verkoopcijfers ook duidelijk zichtbaar dat het voertuig steeds vaker voor dagelijks gebruik wordt ingezet”, aldus de BOVAG.

Naar verwachting worden er in heel 2016 tussen de 12.500 en 13.000 motoren verkocht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.