VEB bindt kritiek beursgang Scheringa niet in

03 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) slikt haar kritiek op de zogenoemde omgekeerde beursgang van het bedrijf van Dirk Scheringa, CS Factoring, niet in. Dat laat de VEB weten in reactie op een brief van Lavide, de lege beurshuls die Scheringa wil gebruiken om zijn bedrijf naar de beurs te brengen.

De VEB stelt dat bij een ‘reverse takeover’ geen door toezichthouder AFM goedgekeurde prospectus met informatie voor beleggers nodig is. De vereniging liet eerder weten dat dat niet de juiste weg is voor Scheringa om zijn bedrijf naar de beurs te brengen en adviseerde beleggers ,,in een grote boog” om de aandelen heen te lopen.

Lavide liet in een reactie weten dat wel degelijk een prospectus wordt uitgebracht, maar volgens de VEB hóeft die niet te worden goedgekeurd door de AFM.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.