UniCredit verstevigt financiële positie

12 juli 2016Leestijd: 1 minuut

MILAAN (ANP) – UniCredit, de grootste bank van Italië, neemt maatregelen om zijn financiële positie te verbeteren. Het financiële concern gaat onder meer een belang van maximaal 10 procent in de Poolse Bank Pekao verkopen. Dat kan UniCredit uitgaande van de slotkoers van dinsdag een kleine 800 miljoen euro opleveren.

Eerder op de dag werd al duidelijk dat de onderneming 328 miljoen euro heeft opgehaald met de de verkoop van een deelneming in de Italiaanse online broker Fineco.

De Italiaanse bankensector gaat gebukt onder honderden miljarden euro’s aan leningen die waarschijnlijk nooit meer zullen worden afgelost. De Duitse bondskanselier Angela Merkel liet zich dinsdag echter positief uit over de situatie bij de banken. Ze zei geen reden te zien voor een nieuwe bankencrisis.

Op de beurs in Milaan toonden de koersen van Italiaanse banken dinsdag stevig herstel, na de koersdalingen van de laatste tijd. Vooral UniCredit was erg in trek, met een plus van 13,5 procent. Maar ook Banca Popolare di Milano kreeg er veel aan beurswaarde bij: bijna 8 procent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.