economie

Topeconoom Romer naar Wereldbank

17 juli 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse topeconoom Paul Romer wordt de nieuwe hoofdeconoom van de Wereldbank. Dat bevestigden medewerkers van de ontwikkelingsbank zondag naar aanleiding van berichten in financiële media.

Romer is een grote naam op het gebied van ontwikkelingseconomie, die vooral beroemd werd door zijn theorie dat investeringen in onderwijs, innovatie en technologie kunnen fungeren als motor van economische groei. Momenteel is hij hoogleraar aan de universiteit van New York.

Romer volgt naar verwachting later dit jaar de huidige hoofdeconoom, Kaushik Basu, op.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.