Tata Steel praat met ThyssenKrupp

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Tata Steel praat met diverse branchegenoten in Europa, waaronder het Duitse ThyssenKrupp, over een mogelijke samenwerking. Dat heeft het Indiase staalconcern vrijdag bekendgemaakt.

Het moederbedrijf van de Hoogovens in IJmuiden stopt verder voorlopig met zijn pogingen om zijn resterende Britse activiteiten als geheel te verkopen. De Britse tak zou namelijk zomaar deel kunnen gaan uitmaken van die nieuwe Europese ‘joint venture’.

Over Tata’s interesse om activiteiten samen te voegen met ThyssenKrupp, het grootste staalconcern van Duitsland, doen al maanden speculaties de ronde. De nieuwe koers met betrekking tot de verlieslatende Britse activiteiten heeft te maken met alle onrust rond de brexit. De Britse stem voor een vertrek uit de EU maakte de onderhandelingen met potentiële kopers een stuk lastiger.

Werkgelegenheid

Tata wil nog wel proberen om de vestigingen in Hartlepool en South Yorkshire los van de hand te doen. Die werken nu toch grotendeels zelfstandig en er zou voldoende interesse voor bestaan.

Of de mogelijke samenwerking van Tata Steel met Europese partners gevolgen gaat hebben voor de Nederlandse activiteiten van het concern, is niet duidelijk. Ook wat een en ander betekent voor de werkgelegenheid is moeilijk te zeggen, zolang de gesprekken nog lopen. ,,Vaststaat echter dat het opnieuw zal leiden tot veel onzekerheid’’, liet de centrale ondernemingsraad van Tata Steel Nederland in een reactie weten.

Tata Steel kondigde onlangs nog aan komende jaren juist honderden miljoenen euro’s in de hoogovens in IJmuiden te gaan investeren. Het concern telt in Nederland circa 10.000 werknemers.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.