Stemming op beurzen blijft goed

11 juli 2016Leestijd: 2 minuten

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen lieten maandag opnieuw hogere standen zien, waarmee de winsten van voor het weekeinde verder werden uitgebouwd. Het sterke Amerikaanse banencijfer van vrijdag blijft zorgen voor een positief sentiment bij beleggers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde tegen het middaguur 0,7 procent hoger op 436,71 punten. De MidKap steeg 1,1 procent tot 605,86 punten. De graadmeters in Parijs en Frankfurt gingen 0,8 en 1,1 procent omhoog, Londen klom 0,6 procent.

In de AEX was staalbedrijf ArcelorMittal de sterkste stijger met een plus van bijna 6 procent. Ook uitzender Randstad deed het goed met een winst van 2,3 procent, dankzij een hoger beleggingsadvies van Credit Suisse. In de MidKap stond roestvrijstaalconcern Aperam bij de grootste winnaars met een plus van 2,5 procent.

ThyssenKrupp

In Frankfurt ging ThyssenKrupp bijna 6 procent omhoog. Het Duitse staalbedrijf is in gesprek met het Indiase Tata Steel, het moederconcern van de Hoogovens in IJmuiden, over mogelijke samenwerking. Branchegenoot Salzgitter tekende een winst van bijna 3 procent op.

In Zürich boekte cementproducent LafargeHolcim een koerswinst van 1,5 procent. Het Frans-Zwitserse concern verkoopt voor 1,4 miljard dollar zijn Indiase bouwmaterialentak. Het geld zal onder meer worden gebruikt om de schuldenlast te verlagen.

Euro

In Parijs klom vliegtuigbouwer Airbus 2 procent. Naar verluidt is het bedrijf dichtbij een order voor honderd toestellen van AirAsia ter waarde van meer dan 12 miljard dollar. Maandag begint de luchtvaartshow bij het Britse Farnborough.

Bij de kleine fondsen in Amsterdam was Kiadis Pharma een opvallende stijger (plus 3,8 procent). De farmaceut heeft een nieuwe investering van circa 750.000 dollar gekregen van The Leukemia & Lymphoma Society (LLS) voor de ontwikkeling van zijn belangrijkste geneesmiddel.

De euro noteerde 1,1025 dollar, tegen 1,1042 dollar bij het slot in Europa vrijdag. Amerikaanse olie werd 1,2 procent goedkoper bij 44,86 dollar per vat. De prijs van Brentolie daalde 1,1 procent tot 46,26 dollar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.