Russische toeristen weer naar Turkije

09 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ANTALYA (ANP) – Een vliegtuig met toeristen uit Rusland is zaterdag geland op de luchthaven van het Oost-Turkse Antalya. De 189 passagiers zijn de voorhoede van een nieuwe golf toeristen uit Rusland, na een boycot van Turkije die acht maanden duurde. Turkse media meldden zaterdag met uitroeptekens dat ,,het eerste konvooi Russen vanuit Moskou in Atalya is aangekomen”.

Moskou en Ankara kregen eind vorig jaar slaande ruzie als gevolg van spanningen ontstaan door het steunen van verschillende partijen in de burgeroorlog in Syrië en door het neerschieten van een Russisch gevechtsvliegtuig door Turkse F-16’s in november. Het Kremlin stelde beperkingen in om te voorkomen dat Russen op vakantie naar Turkije zouden gaan. Zonder de ruzie had Turkije dit jaar op naar schatting 4,5 miljoen Russische toeristen gerekend.

De Russische president Poetin zijn Turkse ambtgenoot Erdogan legden de ruzie recent weer bij.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.