Rijke toerist laat Burberry in de steek

13 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Het Britse modehuis Burberry is er ook afgelopen kwartaal niet in geslaagd de verkopen op te voeren. Het bedrijf hield last van zware economische omstandigheden in een aantal belangrijke markten. Met name in Frankrijk en Italië lieten rijke toeristen het afweten.

Burberry behaalde een detailhandelsomzet van 423 miljoen pond (508 miljoen euro), bleek woensdag uit een tussentijds handelsbericht. Dat is op basis van gelijke wisselkoersen net zoveel als een jaar eerder. De verkopen in winkels die vorig jaar ook al open waren, daalde met 3 procent.

Eerder deze week werd bekend dat topman Christopher Bailey een stap opzij doet. Hij blijft aan als bestuurder en creatief directeur maar draagt de dagelijkse leiding over aan Marco Gobbetti. Het bedrijf hoopt dat zijn ervaring in de luxebranche kan helpen een einde te maken aan een periode van teleurstellende resultaten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.