Renault-topman ontkent sjoemelen dieselauto’s

13 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Renault ontkent ,,met klem” dat de Franse autofabrikant heeft geknoeid met de uitstootwaarden van dieselwagens. ,,De 11.000 auto’s die wij hebben teruggehaald nadat het Volkswagenschandaal vorig jaar naar buiten kwam, hadden een ijkingsfout en hadden niets met sjoemelsoftware te maken.”

Dit zei de technische topman van Renault Gaspar Gascon Abellan woensdag in de onderzoekscommissie naar het dieselschandaal in het Europees Parlement in Brussel. Ook de technologiebaas van Volkswagen, dr. Ulrich Eichhorn, wordt dinsdag gehoord.

De Fransman zei dat de emissiewaarden voor kooldioxide (CO2) en stikstofoxiden (NOx) in de EU-wetgeving ,,heel moeilijk gehaald kunnen worden. Ze zijn eigenlijk niet hanteerbaar in de praktijk.”

Volgens Gascon heeft Renault nooit overwogen om Volkswagen aan te klagen vanwege oneerlijke concurrentie. ,,Dan moet je precies weten wat er gebeurd is. Dat begrijpen wij nog steeds niet.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.