economie

Philips Lighting ziet winst en omzet dalen

22 juli 2016Leestijd: 1 minuut

EINDHOVEN (ANP) – Philips Lighting heeft vorig kwartaal een lagere winst en omzet gehaald dan een jaar eerder. De verkopen daalden daarbij wel minder sterk dan in de voorgaande periodes en het onlangs van Philips afgesplitste verlichtingsbedrijf verwacht nog altijd later dit jaar weer een plus te kunnen laten zien.

Philips Lighting meldde vrijdag een omzet van 1,7 miljard euro over het tweede kwartaal. Dat was ruim 6 procent minder dan een jaar eerder, of 1,5 procent minder op volledig vergelijkbare basis. Het bedrijfsresultaat (ebita) zakte met 4 procent naar 123 miljoen euro. De nettowinst ging met 40 procent omlaag, naar 57 miljoen euro.

De krimp is volledig toe te schrijven aan de traditionele lampendivisie, waar de opbrengsten met een vijfde afnamen. De divisie die led-verlichting maakt, boekte een plus van 10 procent.

Philips Lighting maakte ook bekend dat Stéphane Rougeot op 1 september aantreedt als financieel directeur.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.