Opmars Wall Street houdt aan

12 juli 2016Leestijd: 2 minuten

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn dinsdag voor de derde handelsdag op rij met winst gesloten. Door de aanhoudende opmars bereikten de graadmeters opnieuw recordhoogtes. Nadat de brede S&P 500 op maandag al naar een nieuw recordniveau steeg, tikte dinsdag ook de Dow Jones-index korte tijd de hoogste stand ooit aan.

De Dow Jones eindigde uiteindelijk 0,7 procent hoger op 18.347,67 punten. De index tikte eerder op de dag even de 18.371,95 aan. De S&P 500 sloot eveneens 0,7 procent hoger, op 2152,14 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er ook 0,7 procent bij op 5022,82 punten.

Net als in Europa kreeg de handel een steuntje in de rug van de verminderde politieke onzekerheid in Groot-Brittannië en de verwachting voor meer steunmaatregelen in Japan.

Bankaandelen

Vooral bankaandelen waren in trek. Goldman Sachs en JPMorgan Chase behoorden tot de sterkste stijgers in de Dow. Zij wonnen tot 3,1 procent. Ook olieconcerns Chevron en ExxonMobil deden het goed, geholpen door de sterk toegenomen olieprijzen. Hun aandelen koersten tot 1,3 procent hoger.

Het cijferseizoen op Wall Street is inmiddels weer begonnen. Maandag nabeurs was aluminiumconcern Alcoa de eerste die met resultaten naar buiten kwam. Het bedrijf zag zowel winst als omzet dalen. De cijfers overtroffen echter de verwachtingen die analisten gemiddeld hadden. Het aandeel Alcoa noteerde 5,4 procent in de plus.

Seagate

Hardeschijvenmaker Seagate Technology was ook erg in trek, met een winst van bijna 22 procent. Het concern kondigde aan 6500 banen te schrappen, terwijl eerder een plan was aangekondigd voor 1600 ontslagen.

AMC Entertainment ging 7,3 procent omhoog. De bioscoopketen liet weten branchegenoot Odeon & UCI Cinemas Group over te nemen van investeerder Terra Firma. Met de deal is ruim 1,2 miljard dollar gemoeid.

Euro

Amerikaanse olie werd 4,5 procent duurder bij 46,77 dollar per vat. De prijs van Brentolie steeg eveneens 4,5 procent, tot 48,35 dollar per vat. Oliekartel OPEC verwacht dat de vraag naar zijn olie in 2017 toeneemt.

De euro noteerde 1,1062 dollar, tegen 1,1070 dollar bij het slot in Europa eerder op de dag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.