Onrust na brexit-referendum raakt Aegon

12 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De onrust die is ontstaan op de financiële markten na de keuze van het Britse volk voor een vertrek uit de Europese Unie, zadelt Aegon op met een flinke strop. De verzekeraar liet dinsdag weten dat de verkoop van zijn Britse lijfrenteportefeuille door alle schommelingen tot een groter boekverlies leidt dan voorzien.

Aegon kondigde onlangs aan dat het voor 9 miljard pond (ruim 10 miljard euro) aan Britse lijfrentepolissen verkoopt. Daaraan verwachtte de verzekeraar aanvankelijk zo’n 245 miljoen pond minder over te houden dan waarvoor de portefeuille in de boeken staat. Het boekverlies is evenwel bijna verdubbeld tot 481 miljoen pond.

Gezien de marktonrust verwacht Aegon meer kosten te maken dan eerder was geraamd in de periode tot de juridische overdracht van de lijfrenteportefeuille. Met de verkoop speelt Aegon wel nog altijd een half miljard pond aan kapitaal vrij.

,,De verzekeringssector gaat momenteel door onzekere tijden met ongekend lage rentetarieven en volatiele financiële markten”, schrijft Aegon in een toelichting. ,,De verkoop van de Britse lijfrenteportefeuille betekent een aanzienlijke beperking van de blootstelling aan deze marktrisico’s.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.