economie

Omzet Vodafone Nederland loopt terug

22 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Vodafone kampte in Nederland afgelopen kwartaal met stevige concurrentie van andere mobiele aanbieders. Het telecombedrijf, waarvan de Nederlandse tak gaat fuseren met kabelmaatschappij Ziggo, zag de omzet in dit land hierdoor op jaarbasis met 2,2 procent teruglopen, tot een kleine 426 miljoen euro.

In het voorgaande kwartaal liepen de opbrengsten van Vodafone Nederland ook al terug. De omzetdaling bij de mobiele dienstverlening werd afgelopen kwartaal wel deels verzacht door betere prestaties op het gebied van vaste telecomdiensten, waaronder breedbandinternet. Die omzet groeide juist met bijna 43 procent.

Vodafone en Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, maken inmiddels ,,goede voortgang” met de samenvoeging van hun Nederlandse onderdelen. De fusie kan naar verwachting voor eind dit jaar worden afgerond.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.