Olieproductie Midden-Oosten op record

13 juli 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) – De olieproductie van de landen in het Midden-Oosten ligt op een recordniveau, maar in de Verenigde Staten gaat de productie omlaag. Dat meldde het Internationaal Energie Agentschap (IEA) woensdag.

De productie in het Midden-Oosten lag in juni voor de derde maand op rij op meer dan 31 miljoen vaten (van 159 liter) per dag. In Saudi-Arabië bereikte de productie vorige maand bijna een recordniveau van 10,55 miljoen vaten, terwijl Iran meer blijft oppompen sinds het wegvallen van de sancties tegen het land. In de VS zakte de dagelijkse productie juist met 140.000 vaten naar 12,45 miljoen vaten per dag.

Het IEA hield verder zijn prognoses voor de vraag en het aanbod op de oliemarkt vrijwel onveranderd en meldde dat de herbalancering van de markt doorgaat. Wel blijven de voorraden op zeer hoog niveau, aldus het agentschap.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.